Novice

Idealna priložnost za vse mlajše raziskovalce: Odprta znanost in superračunalništvo

Izbrani udeleženci programa boste dobili priložnost strokovnega nadgrajevanja in brezplačno udeležbo na konferenci TNC23.

Program za mlade talente in TNC konferenca

Future Talent Programme (FTP), kot je uradno ime programa v organizaciji GÉANT Learning and Development (GLAD), mlajšim raziskovalcem in ekspertom iz različnih znanstvenih disciplin omogoča vrhunsko priložnost za razvoj veščin javnega strokovnega nastopanja in izdelave naprednih prezentacij ter v končni fazi tudi predstavitev njihovega dela na mednarodni konferenci TNC23. TNC je sicer največja in najbolj prestižna konferenca s področja izobraževanja in omrežij, ki povezuje raziskovalce, odločevalce, raziskovalne inštitute in univerze iz več kot 70-ih držav.

Kdo ali kaj je organizator programa?

Vseevropsko raziskovalno in izobraževalno omrežje GÉANT letos znova organizira program za razvoj mladih raziskovalnih talentov. Ker je Arnes soustanovitelj GÉANT, se lahko v program prijavijo tudi raziskovalci iz slovenskih znanstveno-raziskovalnih inštitucij. Izmed vseh prijavljenih bo Arnes lahko v program nominiral tri kandidate.

Kaj dobite in kakšen izziv vas čaka?

Izbrani udeleženci programa boste dobili priložnost strokovnega nadgrajevanja in brezplačno (s kritjem vseh stroškov) udeležbo na konferenci TNC23 v Tirani, Albanija. V sklopu programa boste lahko sodelovali v interaktivnih delavnicah pod strokovnim mentorstvom in tako izpopolnili vaše veščine za javno nastopanje s pomočjo različnih tehnik. Vaš izziv v naslednji fazi predstavlja kratka video predstavitev vašega raziskovalnega dela na način, ki bo navdušil domače kot mednarodno občinstvo nad vašim delom. O podrobnosti izziva vas bo Arnes kontaktiral v primeru, da se uvrstitve v ožji izbor.

Kaj mora vsebovati vaša dokumentacija in kdaj je rok oddaje?

Tri kandidate za sodelovanje v programu z možnostjo kratke predstavitve njihovega dela konferenci bomo izbrali, če bodo njihove prijave ustrezale naslednjim pogojem:

  • Prijavitelj je del kateregakoli IT programa kot udeleženec ali izvajalec
  • Tema predstavitve mora biti s področja računalniških omrežij, odprte znanosti ali superračunalništva oz. kako drugače povezana s tehnologijo in mora vsebovati:
    • Naslov kratke predstavitve
    • Ime prijavitelja
    • Inštitucijo prijavitelja
    • Kratko biografijo prijavitelja
    • Pet ključnih besed
    • Kratko predstavitev ideje (največ 500 besed)
  • Prijavitelji se s prijavo obvežejo, da bodo sodelovali v programu na daljavo (tri virtualne delavnice v aprilu in maju)
  • Prijava mora biti oddana v angleškem jeziku, ki je uradni jezik programa kot tudi konference, na: info@arnes.si (TNC23 naj bo zadeva e-sporočila), kjer smo vam na voljo tudi za vprašanja.
  • Rok za oddajo je vključno 20. 2. 2023.

Nekaj vtisov dosedanjih udeležencev si lahko ogledate tukaj.

Orodna vrstica za dostopnost