Novice

Odvil se je prvi krog Arnesovega vseslovenskega HackathONa

4. aprila se je odvil 1. krog prvega Arnesovega vseslovenskega HackathONa. Prvega kroga se je udeležilo 20 ekip oz. 70 študentov.

4. aprila se je odvil 1. krog prvega Arnesovega vseslovenskega HackathONa. Prvega kroga se je udeležilo 20 ekip oz. 70 študentov iz vse Slovenije.

Prvi krog je bil zastavljen z namenom spoznavanja, zato so tekmovalci le iskali ideje za svoje rešitve izziva. Njihova naloga je bila do 9. aprila oddati 1- do 2-stranski dokument z idejno zasnovo rešitve, v kateri bodo opisali tudi, s kakšno metodologijo se bodo lotili izziva.

Tekmovalci bodo pri delu uporabili superračunalnike

Nekatere ekipe bodo pri svojem delu uporabile superračunalniške oz. HPC zmogljivosti. Na voljo jim je Arnes gruča, v drugem krogu pa bodo lahko svoje izračune pridobili s pomočjo HPC Vega, najzmogljivejšega slovenskega superračunalnika.

V okviru prvega Arnesovega vseslovenskega HackathONa je NCC SLING pripravil tudi izobraževanje Osnove superračunalništva, ki se ga je udeležilo 28 študentov. Za tekmovalce, ki so se uvrstili v drugi krog, smo 18. aprila pripravili izobraževanje o vsebnikih na superračunalnikih, delavnica pa je bila odprta tudi za druge zainteresirane.

Kdo se je uvrstil v drugi krog?

V drugi krog se je uvrstilo 10 ekip z najvišjim številom točk. Zaključni dogodek bo 13. in 14. maja potekal v hotelu Bernardin v Portorožu v okviru konference Dnevi slovenske informatike.

Več o HackathONu in o ekipah, ki so se uvrstile v drugi krog, lahko preberete na spletni strani hackathon.si.

Orodna vrstica za dostopnost